De dagen lengen weer

Tuintips voor JANUARI – FEBRUARI

 

Sneeuwklokjes

Het licht wekt de natuur

 

Ook al is het nog kil, de lente is in aantocht. Een nieuw en mooi tuinseizoen is begonnen. Hoe mooi is de rust en stilte van het vroege voorjaar met het diepe wintergroen en de sierlijke bloei van enkele bloeiende bomen en struiken.
Zeker in februari beginnen de dagen weer zichtbaar te lengen. Het licht wekt de natuur en meer en meer vrolijke voorjaarsbloeiers kleuren de tuinen. Deze maand geeft meestal al een aantal mooie lentedagen, tijd om heerlijke uurtjes in de tuin door te brengen en gezonde buitenlucht in te ademen.

Dit is de meest geschikte tijd voor verandering in de tuin aan te brengen.
Voordat de natuur in volle kracht begint te groeien, kunnen er meerdere tuinwerkjes gedaan worden. Maar ook succesvol een ware tuinmetamorfose laten realiseren.
Vraag nu vrijblijvend en gratis een offerte en tuinontwerp aan! 

 

kerstroos mus met vetbol winterakoniek voorjaarsbloeier

Helleborus-kerstroos                         vogels bijvoeren                                   winterakoniet met bij

 

Bijen- hommels en vlinders

De eerste voorjaarsbloeiers tussen de vaste planten zijn van onmisbare waarde voor bijen, hommels en vlinders! Tijdens een zachte voorjaarstemperatuur slaan ze hun vleugels uit en gaan meteen op zoek naar deze bloemen voor voedsel. In februari staan er al planten volop in bloei zoals de Winterheide, Toverhazelaar en Winterviooltjes, Winterakonieten, Sneeuwklokjes. Ook zijn er bomen welke in de wintermaanden bloeien, een schitterend gezicht.
De meeste sneeuwklokjes zijn uitgebloeid aan het einde van februari. Ze kunnen verplant of gedeeld worden om de uitbreiding en verspreiding te versnellen voor de komende jaren. Op hun beurt maken ze weer plaats voor de opgekomen krokussen in vele kleuren. Het vroege voorjaar is om intens te genieten.

Dit is het eerste onderdeel van  de tuinkalender januari- februari met vele tuintips.