De ontluikende natuur in april

appelbloesem 3
appelbloesem

de ontluikende natuur

Hoe schitterend  is de ontluikende natuur, dag na dag komen er vele jonge blaadjes uit de knopjes. Zo pril maar vol levenskracht en stilaan wordt het overal weer groener. Prachtige bloesem aan allerlei bomen en ook vele planten in de tuin staan al in bloei. Iedere dag ruik je de frisse geur van gemaaid gras . Heerlijk de lente is in de lucht. De temperatuur stijgt en de natuur is in volle gang. Vogel zingen uit volle borst een eigen lied. Zo`n mooi concert vol blijdschap, waarmee we iedere ochtend worden gewekt. Ze vliegen af en aan, het ene takje na het andere om hun nestje te maken. Bij een zacht voorjaar leggen tuinvogels al hun eerste ei. Lammetjes dartelen onbezorgd in de wei en opnieuw kleuren koolzaad en fluitenkruid onze wegen. Ook in april zijn er weer volop tuinwerkjes te doen, heerlijk bezig zijn tussen de prachtige natuur zo dichtbij huis.

 

Lammetjespimpelmeesnestjejong groen
jong leven                                                                                                    Pimpelmees legt eerste ei                                                            jong  groen

In april is de gemiddelde temperatuur in Nederland 9,2 graden. Daarmee is het gemiddeld bijna 3 graden warmer dan in maart.

Dit is het eerste onderdeel van tuinkalender april