Een mooie nazomermaand – september

Dit is het eerste gedeelte van de tuinkalender september ( boven in de zwarte menubalk)

Japanese_Anemone_Honorine_Jobert
Herfstanemoon Anemone x hybrida -Honorine Jobert – vermeerderen door wortelstekken / bloeit in augustus tot in oktober

nazomermaand

Een mooie volle nazomermaand met heerlijke zomerse temperaturen en niet zelden ver boven de 30 graden met zoele avonden. Het is dus nog volop genieten in de tuin. Veel planten en heesters staan nog in bloei met in de vroege ochtenden een laaghangende dauw, welke snel verdwijnt wanneer de heerlijk verwarmende zon opkomt. September is een rustige maand in de tuin. De dagen zijn al wat korter en de voorbereiding in de natuur, welke in augustus begonnen is, wordt voortgezet.

meewerken met de natuur

We mogen met de natuur meewerken en de groei en bloei voor volgend jaar verzekeren en zelfs vermeerderen. Door stekken, scheuren en afleggen van planten en heesters. Ook mogen we naast water geven de hoge bloemen de nodige steun geven en klimplanten leiden en vastzetten . Of is een nieuwe tuinafscheiding een optie, in één van die prachtige combinaties. U heeft er nu de privacy nog van en straks geen zorgen tijdens de herfststormen, wanneer u binnen geniet van het mooie uitzicht erop. Ook als uw tuinbestrating aan vervanging toe is het daar nu een prachtige tijd voor, de sapstroom is nu laag bij planten waardoor nieuwe geplant en huidige verplant kunnen worden. Ze hebben nu nog tijd genoeg om aan te sterken voor de winter. En de uitgebloeide zomerbloeiers kunnen nu vervangen worden.

Een mooie tuin van nu, is rust en het tuinplezier voor vele jaren


Een heerlijke laatste zomermaand om intens te genieten van de tuin en wij willen u daar natuurlijk bij helpen. Zoals de natuur het ons leert, een goede voorbereiding van nu is een verzekering en… uitbreiding van tuinplezier voor morgen en dat in alle vormen en kleuren.
Uw droomtuin is in enkele dagen gerealiseerd, waarom zou u nog wachten.

Rustic-Slate 60x60x4cm..

De hoogst gemeten temperatuur in september is  35,2 graden.

De gemiddelde temperatuur is 14,5