Grindschuttingen

Grindschuttingen

Grind/ of splitschuttingen

Een opvallende en zeer decoratieve steenafscheiding welke de minste ruimte in neemt.

Ook deze worden eenvoudig geplaatst en bevestigd aan hardhoutenpalen of tussen hardhouten schuttingdelen. Het bijzondere aan dit type is dat er achter het grove draadscherm nog een fijnmazig binnendraad vastzit.

Hierdoor is het mogelijk om zeer fijn vulmaterialen te gebruiken van 10 tot 40 mm. Zoals grind en split van 8 -16 mm en natuursteenbrokjes tot 40 mm maar ook houtsnippers en schelpen en andere natuurmaterialen. Wat een verfijnd en bijzonder decoratief en mooi beeld geeft. Door het gebruikt van dubbel gaas is het metaal wel iets meer zichtbaar dan bij de steenschuttingen. Maar het fijnere vulmateriaal is het storend. Om uitbuiken te voorkomen door de druk van de steenmassa zijn ook hier afstandhouders of spanners noodzakelijk. Deze grindschuttingen nemen nog maar ruimte in van 4 tot 7 cm

Grindschuttingen kunnen naast elkaar gezet worden als totale schutting maar het is ook heel mooi en ruimtelijk als er één of meer delen als contrast tussen houten schuttingdelen worden geplaatst. De grindschutting is in combinatie met de warme kleur van hardhout een bijzonder mooie verschijning. Uiteraard kunnen ook bij dit scherm klimplanten zich eenvoudig hechten wat zeker nog  meer sfeer op zal roepen. Dit gepatenteerde systeem wordt prefab geleverd en hierdoor eenvoudig te plaatsen. Naast de standaard maten wordt het ook op maat gemaakt voor uw tuin. Ze worden gemaakt van zink/aluminium of gegalvaniseerd staaldraad.

De meest geleverde standaard afmetingen: dikte – 4  en 7 cm hoogte is 180 cm

Lengte – 30, 60, 90 en 120 cm

Alle steen en grindschuttingen worden geleverd zonder vulling. De vulling is apart te bestellen.