Herfst gaat over in winter

Dit is het begin van de tuinkalender november-december – boven in de zwarte balk

Camellia sasanqua

Camellia-Sasanqua- is wintergroen en bloeit tot in januari

Herfst gaat over in winter

 

Genieten vanuit uw woning en bij gaan en komen

De herfst is tot volheid gekomen en gaat langzaam over in de winter. De dagen worden korter de temperatuur daalt. Hoe gezellig is het nu in huis met een mooi uitzicht op de verzorgde tuin. Nu het meeste blad is gevallen is het fijn dat er nog wintergroene soorten zijn, sommige tonen trost hun vruchten. Ook de winterbloeiende soorten vallen in deze tijd extra op in de tuin. Plant ze zo dat u er vanuit huis zicht op heeft of dat ze u bij gaan en komen verwelkomen, zeker wanneer ze ook een heerlijke geur verspreiden. Een mooi gevormde groene boom of heester is vaak een eyecatcher. Maar ook grote brede potten met groene heesters of bloeiende planten staan bijzonder sfeervol en gezellig.

Een verzorgde tuin is een mooie tuin

De tuin is nu in rust de sapstroom is laag en daarmee is het een heel geschikte tijd om te (ver)planten. Wilt u de borders eens veranderen?  Dan is dit een juiste tijd, mits het niet vriest. Ook uw straatwerk kan nu opgeknapt worden met een herbestrating of met een mooie nieuwe sierbestrating welke helemaal naar uw smaak is. Wat zal uw tuin een schitterende metamorfose ondergaan. Controleer eens of uw tuinafscheiding nog stevig genoeg is en geen krimp zal geven bij komende storm en windvlagen. Een mooie klimplant kan er nu meteen bij geplant worden. En wat te denken van lichtpunten in de tuin tijdens deze donkere dagen. Wist u dat wij in iedere steen of tegel spotjes kunnen inbouwen en de bedrading zorgvuldig wegwerken onder de bestrating? Het is een tijd van voorbereiden op een mooie winter, maar ook al met zicht op het voorjaar zodat u meteen kunt genieten op de  eerste vroege lentedagen en de eerste opkomende voorjaarsbolletjes, welke u in deze tijd nog kunt poten.

Gemak van nu is plezier voor jaren 

Rust in de tuin, maar dan ook met zicht op uw tuin, begint bij de tuinbestrating. Voorkom struikelen over ongelijke tegels of vervelende plassen of een bloempot die niet stevig staat. Wist u dat iedere tuinbestrating welke in deze tijd aangelegd wordt langer strak blijft liggen! Omdat het in het begin minder intensief gebruikt wordt en de vorst er nog over heen gaat. Een tip van de vakman! Daarbij ruimt u meteen alle gevallen bladeren, aangegroeide mossen en eventuele verborgen wortelstelsels van onkruiden onder de bestrating op. En voor we vertrekken zullen we uw borders vullen met uitstekende potgrond. We vegen uw tuin aan en nemen alle tuinafval welke u kwijt wilt mee uit uw tuin. Zodat u meteen kunt genieten van uw nieuwe tuin en de borders of plantenbakken naar uw smaak in kunt richten. In de tuinkalender november – december veel wintergroene heesters en planten en tuintips.

Wij staan voor u klaar, om het vakkundige en zware werk voor u te doen.

Kies voor genieten van uw tuin, het is een rijk bezit !

 

Cover 2012 GL brochure Gardenlux 2007 - 6 087 gardenlux 2012 - 2 078