Het najaar doet zijn intrede – oktober

Dit is het eerste gedeelte van de tuinkalender van oktober, welke u ziet in de bovenbalk.

herfst anemoon - kopie
herfstanemoon

 het najaar doet zijn intrede

Als op een schilderspalet worden groene tinten vermengd met rode, gele, oranje en bruine tinten. Samen met de late en trouwe bloeiers die ook kleur brengen in de tuin. De herfsttuin is zo mooi en dat terwijl er nog vele nazomerse dagen zijn waarop we nog heerlijk in de tuin kunnen vertoeven. En intens kunnen genieten van deze mooie tijd. Her en der kunnen we het beste met de natuur mee werken en enige voorbereidingen maken voor de komende winter. De tuin is nu in rust en daarom een uitstekende tijd om veranderingen aan te brengen in de tuin. Het is een goede tijd om te planten en te verplanten, een mooie tijd dus om meteen ook een nieuwe sierbestrating aan te laten leggen en nieuwe mogelijk verhoogde borders te plaatsen. Ook kunnen we de vorstgevoelige knollen en bollen uitgraven en op een koele plaats overwinteren. Terwijl we ook ons zicht fijn al kunnen richten op het komende voorjaar door de voorjaarsbollen te planten. Door dit werk en de prachtige kleuren in de tuin wordt het afscheid nemen van de zomer een tijd van genieten en vooruitkijken.


Het najaar is een hele geschikte tijd voor het aanleggen van tegels of klinkers, we ruimen alle gevallen bladeren op en de strak aangelegde sierbestrating voorkomt plassen en ongelukkig vallen over ongelijke tegels. Daarbij biedt het u de hele winter een prachtig en rustig beeld in de tuin.


Vakmensen weten ook dat sierbestrating welke in deze tijd aangelegd wordt niet alleen mooi is, maar ook voor vele jaren langer goed strak blijft liggen vanwege het minder intensieve gebruik en de vorst welke er nog overheen komt. Van de wintertuin kunt u echt genieten wanneer er een mooie sierbestrating ligt, wij willen u er natuurlijk graag bij helpen. Vraag zonder enige verplichting eens een offerte aan en laat meteen een mooi tuinontwerp maken welke gratis is. Uw tuin is weer helemaal schoon en opgeknapt, het genieten zonder zorg kan al heel snel beginnen. En dat voor alle seizoenen want sierbestrating is een bijzonder duurzaam product.

Rust, kleur en schoonheid gaan in een mooi samenspel hand en in hand nu en alle komende seizoenen.
Het volkomen genieten van de tuin is een keuze van nu.


  Abbeystones-20x30x5-avondzon Brickwall Antraciet 30x10x6,50cm - Muurelement 156_inlite-13 Abbeystones1 gerommeld 30x40x6cm