Tegels van Keramiek

 Keramiek

keramiek tegel 

Keramische tegels

Dit is een prachtig natuurlijk product dat gemaakt wordt van geselecteerde verfijnde klei met zand (porselein) en vermengd met een kleurstof, het wordt onder hoge druk geperst in vormen en gebakken boven de 1000 graden. Er ontstaan tegels die bijzonder hard en duurzaam zijn. Na het bakproces volgen de nabehandelingen, zoals een harde toplaag van glazuur. Keramische tegels kunnen zowel mat als glanzend gemaakt worden.

Het is naast bijzonder duurzaam en onderhoudsvriendelijk ook erg mooi. Dit topproduct is nagenoeg kleur- kras- en slijtvast, vorstbestendig en maatvast.  Daarbij hebben algen en mossen er geen vat op en kan ook vuil niet in de tegels dringen, verder zijn ze waterafstotend zonder glad te worden. Keramiek is bestand tegen chemische reinigingsmiddelen. Ondanks de vrij hoge aanschafprijs neemt de vraag naar keramische tegels alleen maar toe voor het gebruik in de tuin. Vanwege de vele goede en praktische eigenschappen en het mooie strakke uiterlijk.

Let wel goed op de kwaliteit, want net als bij natuursteen is goedkoop duurkoop!! Modeltuinen Zwanenburg verkoopt uitsluitend A-kwaliteit. U kunt in onze showroom meer dan 100 verschillende keramische tegels bekijken!!

Verkrijgbaar in rustige kleuren en het uiterlijk van natuurlijke structuren zoals van natuursteen en hout.

Na jaren succesvol gebruik in tuinen nu leverbaar in meerdere afmetingen. De verschillende houtenstructuren zijn nu ook verkrijgbaar in brede banen zodat het lijkt op parket/laminaat. Keramische tegels waren er eerst alleen als plavuizen voor binnen met een dikte van 1cm. Maar nu dus ook voor buiten, zodat u de plavuizen prachtig door kan laten lopen op uw terras. Deze keramische tegels zijn voor buiten prefect en onzichtbaar op een betonnen tegel verlijmd. Hierdoor zijn ze extra stevig en duurzaam.

keramische tuintegels aanleggen