Keramische tuintegels aanleggen

Wij bieden u als erkend sierbestratingsbedrijf en groothandel, ervaring, voordeel, service met garantie en een uitstekende kwaliteit vanuit een groot assortiment keramische tuintegels. Iedere tuin waar we keramische tuintegels aanleggen heeft als eindresultaat een bijzondere schoonheid en een mooie balans om jaren en jaren zorgeloos van te genieten. Voor zo`n schitterende tuin, maken we een gratis tuinontwerp geheel naar uw smaak en tuingebruik. Wilt u zelf keramische tuintegels aanleggen, dan zijn wij ook leverancier van keramische tuintegels!

Voordelen van keramische tuintegels.

  • Ondanks de vrij hoge aanschafprijs van keramische tegels, worden ze meer en meer gevraagd voor de tuin. Omdat ze naast mooi ook bijzonder duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn.
  • Mensen hebben de vele voordelen van dit jonge product ondervonden nu het al enkele jaren in tuinen wordt gebruikt. De beloften van keramische tegels aanleggen in de tuin, blijken geen reclamepraatje te zijn. Het is een topproduct!
  • Keramische tuintegels zijn veel minder krasgevoelig dan betonnen en natuurstenen tegels.
  • Ze zijn kleurbestendig, vorstbestendig en maat- en vormvast waardoor ze jarenlang mooi blijven.
  • Ook nemen keramische tuintegels geen vocht op en hebben hierdoor geen last van kalkuitbloei. Een euvel dat tijdelijk bij betonnen tegels voor kan komen, met name in vochtige tuinen.
  • Algen en mossen kunnen vanwege de dichte structuur en extreem harde toplaag niet in de tegels trekken en hebben hierdoor geen vat op keramische tuintegels!
  • Keramische tuintegels zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk en vlekken hebben geen kans, omdat er niets de tegel kan indringen, rode wijn, koffie of vet kan eenvoudig met een doekje afgenomen worden. Ook zijn ze bestand tegen chemische middelen.
  • Keramische tuintegels aanleggen en een goed tuinontwerp, geven iedere tuin een strak en heel verzorgd beeld met een ruimtelijk effect in de tuin.
  • De meeste keramische tuintegels hebben aan het oppervlak een antiglip-bewerking ondergaan, waardoor ze zelfs aan de rand van een zwembad gelegd kunnen worden.

 

keramische tuintegel aanleggen  keramische tegels aanleggen binnen en buiten keramische-tuintegels-Ceralight keramische tuintegels aanleggen

Succesvol keramische tuintegels aanleggen in de tuin.

De dunne keramische tuintegels van 2cm dik zijn licht in gewicht, maar hebben voor gebruik in de tuin als groot nadeel dat de ondergrond daar niet stabiel en egaal genoeg is. Om dit nadeel op te heffen zijn er meerdere mogelijkheden. Zoals de dunne full body keramische tuintegels, welke op een stabiele ondergrond verlijmd zijn van onderbeton of gaskeramiek. Ze liggen net als op de betonnen vloer in de woning op een stabiele egale ondergrond. Zo kunnen we eenvoudig en heel succesvol keramische tuintegels aanleggen in de tuin. Meer nog dan bij andere materialen tuintegels, moet regenwater op de juiste manier weg kunnen vloeien omdat keramische tuintegels geen water opnemen.
Bij keramische tuintegels
 aanleggen, is vakwerk dus wel extra belangrijk!

Ceramento
Deze full body keramische tuintegels van 1cm dik, zijn verlijmd op onderbeton van 3cm. Ze hebben de afmeting van 60 x 60 x 4cm. Deze serie is ook met een dikte van 1cm leverbaar voor in huis.

Ceralight
Dit is de nieuwste variant van Gardenlux. Het zijn ook full body keramische tegels van 1cm dik, welke echter verlijmd zijn op een onderlaag van 3 cm Serafoam. Dit is een volledig gerecycled gaskeramiek dat ultralicht is. Ze zijn leverbaar in de maat 60 x 60 x 4cm en hebben een gewicht van maar 16 kg. Wanneer een dakterras niet veel gewicht kan dragen, kunnen we wel deze ultra lichte keramische tuintegels aanleggen.

Keramische tuintegels aanleggen van 2cm

Om deze dunne keramische tuintegels van slechts 2 cm toch heel succesvol in de tuin aan te leggen, wordt er speciaal stabilisatiezand gebruikt. Hierdoor liggen deze keramische tegels zo stabiel, alsof ze op een betonnen vloer liggen. Dit heeft als extra voordeel dat er keuze is uit meerdere afmetingen.

Afmetingen van keramische tegels
Na een succesvolle start zijn keramische tuintegels  aanleggen in de tuin zijn ze nu in een toenemende hoeveelheid kleuren, printen en verschillende toplagen te leveren. En in de maten 80x80x2cm /60x60x2cm / 40x60x2cm/40x80x2cm /45x90x2cm/ 30x120x2cm en 60x120x2cm. Met name deze laatste afmetingen in verschillende de houtsoortkleuren en printen geven de keramische tegels een mooi beeld van parket/ laminaat.

 

keramische tuintegels aanleggen met houtpanelen keramische tuintegels - houtpanelen
keramische tuintegels aanleggen met “houtpanelen” van 120x30x2cm                                                      white pine 45x90x2cm                             

Wat zijn keramische tuintegels

Keramische tegels zijn gemaakt van geselecteerde verfijnde klei en zand en na een droogproces en onder persdruk en hoge temperaturen van circa 1200 graden gebakken. De klei wordt in mallen geperst en gebakken voor een constante maatvoering. Door dit proces krijgt de klei en basis van de keramische tegels al een bijzondere hard- en dichtheid. Het is nu nog een ongeglazuurde keramische tuintegel met een natuurlijke glans en hoe compacter hoe waterbestendiger de tegel. De kleur welke door de klei heen vermengd is bepaald de kleur van de tegels. De meeste keramische basistegels krijgen aan de oppervlakte nog een zeer dikke toplaag van glazuur, dit maakt de tegels nog harder en zeer waterbestendig. De toplaag kan glanzend, mat, gepolijst en gewelfd zijn gemaakt worden. Met keuze uit een groot assortiment en vele mooie rustige kleuren en verschillende designs kunnen we keramische tuintegels aanleggen naar ieders smaak en tuingebruik.

Keramische tuintegels aanleggen – look like natuursteen en hout.

Keramische tuintegels kunnen het uiterlijk van natuursteen hebben zoals basalt, graniet, leisteen en marmer. Ook zijn er verschillende houtsoortstructuren in tegels of panelen. Het is vooral bij hout en natuursteenpatronen belangrijk dat niet alle tegels exact dezelfde toplaag hebben, zo kunnen we de keramische tuintegels aanleggen met een natuurlijk en getrouw effect wat nauwelijks van echt te onderscheiden is. 

Keramische tuintegels en kwaliteitsverschil.

De beste kwaliteit keramische tegels komen uit Italië. Wanneer keramische tegels heel goedkoop worden geleverd, kan de kwaliteit te wensen over laten en later voor veel problemen zorgen in uw tuin. De slijt- en maatvastheid is dan minder ook zijn ze minder kleur- en vorstbestendig. De oorsprong en kwaliteit van de klei, het hele bakproces en de kwaliteit van de glazuurlaag bepalen de kwaliteit van de uiteindelijke keramische tegel. Bij keramische tuintegels aanleggen en leveren aan particulier en hoveniers, hebben we uitsluitend A keus vanuit een groot assortiment!

Een ruime keuze keramische tuintegels en veel meer

U kunt in onze ruime showroom meer dan 100 verschillende en prachtige keramische tuintegels bekijken! Zowel de basis in diktes en de toplaag in de verschillende kleuren en look likes. In deze showroom ziet u ook de verscheidenheid aan mooie bijpassende borderverhogingen en led- tuinverlichting, maar ook natuur en kunstgras, grindsoorten etc. We laten u rustig rondkijken, maar willen u te alle tijden bijstaan en uw vragen beantwoorden.

GRATIS TUINONTWERP en VRIJBLIJVENDE OFFERTE

We maken in goed en rustig overleg met u, een GRATIS tuinontwerp voordat we de keramische tuintegels aanleggen in uw tuin. Geheel naar uw smaak en afgestemd op uw tuingebruik.
Ook de vrijblijvende offerte zullen we op een eerlijke en begrijpelijke manier met u maken, dit naar de gekozen keramische tuintegels en het aantal m2. Vergeet hiervoor niet uw tuinmaten mee te nemen!
Wilt u liever dat wij bij uw aan huis komen, dan kan dit natuurlijk. Wilt u dan telefonisch een afspraak maken- 023 555 24 75
Heeft u nog vragen, wij beantwoorden ze graag.  We werken in heel Noord- Holland- Zuid Holland en Utrecht.

Wanneer we de keramische tuintegels bij u aangelegd hebben, voeren we al uw oude tuinmaterialen voor u af. U kunt meteen en intens van uw prachtige tuin genieten en naar uw behoefte en smaak inrichten!

 

We denken met u mee en hebben uw meer dan tevredenheid voor ogen.
Wanneer u geniet, genieten wij mee! 

Reacties niet toegestaan