Kuipplanten in mei

plantenpotten kuiplanten naar buiten

Kuipplanten in mei

Alles kan naar buiten

De kuipplanten kunnen naar buiten. Althans wanneer het weer het toelaat. Voor alle dagen en nachten of enkele uren wanneer u de kwetsbare tropische planten nog niet gehard heeft. Zet ze meteen op de juiste plaats zodat ze zich rustig kunnen aanpassen.  Zet ze daar waar ze zo min mogelijk in wind staan. Ook op een plaats waar ze niet telkens verplaatst moeten worden de meeste planten kunnen daar niet tegen. Uiteraard let u er op of ze veel of weinig zonuren willen, middagzon of liever alleen de vroege ochtendzon. Zet de planten wanneer ze nog niet veel zon gewend zijn niet meteen in de zon de bladeren zullen onherroepelijk verbranden. Beter aan de zon wennen zoals een gevoelige lichte huid.

Hoogte verschillen

Een grote plant kan prachtig solitair staan, maar bij kleinere planten is het vaak veel mooier en rustiger wanneer er meerdere bij elkaar staan. Zorg wel dat de potten bij elkaar passen bij grote potten is het mooier wanneer het identieke potten zijn maar bij de kleinere welke bij elkaar staan zijn hoogte verschillen juist leuker. Een gezellig geheel.

Planten zijn afhankelijk van uw zorg

let er op dat u deze planten wel regelmatig water geeft, ze blijven van u afhankelijk. Geef ook regelmatig mest welke bij de plant aanbevolen is. Controleer ze ook op ongedierte. Een goede verzorging en een geschikte standplaats zal de plant sterk en in conditie houden. Maar snel erbij zijn, wanneer er een aanval is van luizen en spint geeft de plant de beste kans tot overwinning. Controleer vooral op de jonge plantendelen en bloeiknoppen en onder de bladeren en bladoksels.

Zorg dat de planten stevig staan

Stevig staan ook bij een harde windvlaag, is belangrijk want u bent niet altijd in de buurt. Hiervoor zet u de planten het beste in potten met een brede onderkant.
Grote potten kunnen van lichtgewicht materiaal zijn zoals er vele mooie kunststofpotten zijn. Want de aarde geeft al genoeg gewicht aan het geheel. Wanneer de planten na de zomer weer naar binnen moeten, dan is een lichtgewicht pot wel erg wenselijk.Verder moet de ondergrond vlak zijn. Uw terrastegels of  sierbestrating moeten vlak liggen.

Of u nu van grote of zeer grote tuintegels houdt, van klinkers, bakstenen of een combinatie van allebei, het moet er strak uitzien. Zeker nu de potten erop komen te staan moeten ze stevig staan. Deze potten  moeten voor een mooi geheel ook passen bij de sierbestrating. Het is voor iedere tuin het fundament, waarop u verder bouwt en inricht. Is het aan vervanging toe of kan het volstaan met een herbestrating. Komt u eens bij ons langs in Zwanenburg om te zien wat helemaal naar uw smaak en tuingebruik is. U kunt rustig rondwandelen in de showroom maar ook in de voorbeeldtuinen. Zo u wilt maken we een gratis en vrijblijvend tuinontwerp.

Uw tuin zal alleen dan rust en passie uitstralen wanneer er naast mooie planten ook  mooie en strak aangelegde tuintegels of klinkers liggen.