Muurelementen – informatie

Muurelementen info

 

Stackstone gekloofd antraciet ook in cremé en geel 30x10x6,5cm Retro Betonbiels zwart 12x20x60cm Cottage Walling bruin-zwart ook in grijs-zwart en paars-rood en zwart 40x15x10cm

Functioneel en decoratief

Muurelementen worden gebruikt voor het maken van verhoogde borders en als kantopsluiting van de sierbestrating. Verder als bloembakken, vijverranden, tafel en zitbankje en tuinafscheiding. Tevens  zijn ze geschikt om traptreden van te maken zo ook om hoogteverschil te overbruggen of juist te creëren. Eigenlijk zijn ze multifunctioneel en daarbij bijzonder decoratief.

Sfeervol en praktisch

Muurelementen zorgen voor een natuurlijke speelsheid in de tuin. Ze geven de tuin vorm of benadrukken deze. Ook planten komen schitterend uit in borderverhogingen en over de rand groeiende bodembedekkers zorgen voor extra sfeer. Ze maken het verzorgen van de border ook eenvoudiger omdat er op een plezierige hoogte gewerkt kan worden.

Optische diepte in de tuin

Muurtjes van verschillende hoogten geven de tuin optisch een mooie diepte. De borders kunnen breed en smal gemaakt worden naar gelang de ruimte in de tuin. Het is wel van belang dat de kleur en de structuur van de elementen bij de sierbestrating past om een mooi geheel en rust in de tuin te behouden. Net als sierbestrating zijn er vele soorten, in structuur, grootte, dikte, vorm, afwerking, getrommeld of strak en vaak verkrijgbaar in meerdere kleuren. Wilt  u een ronding, ook dan heeft u hierin genoeg keus.

Led verlichting

Heel mooi en sfeervol is het om in muurelementen een Led- spotje aan te brengen. Een op regelmaat aangebracht lichtpunt brengt optische diepte of verbreding in de tuin. En geven wanneer het donker is duidelijk aan waar de borderrand of het terras is. Een bodembedekker of klimplantje dat over de rand hangt en beschenen wordt door zo`n lichtpunt is een mooi en rustgevend beeld. Modeltuinen Zwanenburg kan in iedere steen zo`n spotje aanbrengen mits er in de steen voldoende ruimte is.

Bekijkt u eens de vele  tuinvoorbeelden van muurelementen met de bijbehorende All-in prijzen

TIP
Wilt u meer muurelementen zien en deze ook van dichtbij bezichtigen, om een goed beeld van de structuur en verschillende kleuren te krijgen, dan kunt u in onze showroom en de modeltuinen uw hart ophalen. Tevens kunnen wij u alle belangrijke informatie geven van de vele soorten, ook specifiek voor plaatsing en gebruik in uw eigen tuin.