Onkruid in april

paardenbloem-vanaf half april
Paardenbloem vanaf half april

onkruid in april


In april begint alles te groeien

Alles ontluikt in april en zet de volle energie in om te groeien, te bloeien en zaad te ontwikkelen. Ook alle onkruiden komen op en willen zich ook vermeerderen en ze doen dit sneller dan andere planten. Wanneer u er niets aan doet zal het alleen maar erger worden. En van optimaal genieten van uw tuin zal al snel geen sprake meer zijn. Het scheelt dat onkruid er nu nog eenvoudig met wortel en tak uit te trekken of te steken is. Dit systematisch en herhaaldelijk toepassen, geeft u een blijvende voorsprong en het onkruid heeft geen kans meer in uw tuin. Onkruiden zijn niet altijd lelijk in tegendeel zelfs, maar ze hebben allemaal het kenmerk van overwoekeren. Zeker wanneer u het nu laat staan is het wachten op een zaadexplosie. En dit zaad groeit ook weer snel op. Sommige onkruiden hebben een penwortel net als de paardenbloem welke onder grond doorloopt, waardoor ze met alleen de bloem en een stuk wortel niet uit te roeien zijn.

veldereprijs-april okt look-zonder-look- april- helmkruid april- okt.
‘Velderprijs’ april-oktober                                                     ‘Look zonder look’ april-oktober                              ‘Helmkruid’ april-oktober

Hier moet drastischer opgetreden worden

Mogelijk ziet u er nu al tegenop en ziet u uw tuin niet meer als uw persoonlijke paradijsje. Dan is het tijd om aan de bel te trekken want uw tuin is er voor u om van te genieten. Bij ons trekt u dan aan de juiste bel. Wij deinzen niet terug voor onkruid of een slecht onderhouden tuin door welke oorzaak dan ook. Wij staan voor u klaar en zullen uw tuin weer tot een oord van genoegen maken en dat voor jaren. Nu beginnen is binnenkort genieten van de heerlijke lentezon en dat in uw nieuwe tuin. Met een prachtige sierbestrating, mogelijk met borderverhogingen en/of aangebrachte led-verlichting. Een nieuwe tuinafscheiding? Alles geheel naar uw smaak en tuingebruik. En de prijs zal u zo meevallen.

Laat u eens verrassen en laat bij  ons een vrijblijvend ontwerp en offerte maken. Wij hanteren All-in prijzen dus u ontvangt van ons geen extra rekening voor het weghalen van het onkruid. Voor het weghalen van bomen zullen wij vooraf een eerlijke prijs met u afspreken. We nemen alle groenresten en boomstronken uit uw tuin mee, vegen uw tuin netjes aan en u kunt meteen gaan genieten. Leest u eens op deze site wat wij voor u doen in een All-in prijs.
Dat mooie beeld welke u nu voor ogen heeft van uw nieuwe tuin en de gedachten aan onbezorgd genieten in de lentezon is zo nabij. Daar wordt je toch blij van!

Is het nog niet zo erg, maar wilt u alleen een mooie nieuwe sierbestrating dan kan dit natuurlijk ook. Ook dan heeft het onkruid geen kans meer, zeker bij grote tegels niet. Maar ook wanneer u alleen uw huidige sierbestrating opnieuw wilt (her)bestraten, zult u uw tuin een nieuw en fris aanzien geven.

Kies voor genieten van uw tuin, nu de eerste stap is binnenkort rust en tuinplezier