Perkplanten in mei

 

spaanse-margriet-1-web  Vlijtig liesje met lobelia
Spaanse margriet                                                                                                                                                                                                                   Lobelia met een Vlijtig Liesje er achter

Perkplanten

Het aanbod van perkplanten is groot en zonder uitzondering kunnen ze vanaf half mei allemaal een plaatsje in de borders krijgen. Eén en al vrolijkheid!
Er zijn een en tweejarige soorten, welke vaak allemaal door elkaar heen aangeboden worden, dus even kijken op de beschrijving van de planten.

Meerdere van één soort en kleur bij elkaar

Zet er meerdere van één soort bij elkaar in de border voor een royaal en rustig aanzien. Denk bij het combineren eraan dat de kleuren bij elkaar passen en tot welke hoogtes ze nog verder uitgroeien, soms worden ook alleen de bloemen langer. Kijk ook goed in welke maanden ze bloeien. Ze kunnen één maand bloeien of doorbloeien tot de eerste nachtvorst.Wanneer het tweejarige zijn kunnen ze als u wilt ook in de border blijven staan.De plaats waar u ze zet is dan wel belangrijker.Er zijn hangende en staande soorten ook welke goed bij elkaar kunnen staan of beter solitair gezet kunnen worden. Moeilijk is dit allemaal niet, iedereen die wil kan zijn tuin hier voor de zomermaanden mee opfleuren.

Het is heel gezellig om keuzes te maken tussen alle soorten welke er zijn, bekende en minder bekende, ze zijn allemaal prachtig, Violen, Afrikaantjes, Geraniums, Lobelia`s ,Petunia`s ,Phlox, Fuchsia`s, Begonia`s, Primula`s, Spaanse margrieten, Vlijtig Liesje, Cleome of kattesnor ,Akeleien,Campanula, hangpetunia/Surfinia, Bacopa, hangverbena, Agastache astello indigo, Allysium en zo voort.

Plantenbakken en potten

Natuurlijk kunnen ze ook in plantenbakken en potten gezet worden.Wanneer u de ruimte er voor heeft staan meerdere potten bij elkaar leuker. Twee grote plantenpotten naast elkaar staan ook erg mooi. Heeft u terracotta potten en wilt u eens iets anders, dan zijn deze heel goed te verven. In wit met enkele potten in kleur of kleuren welke bij elkaar horen en in elkaar overgaan qua tint. Het staat rustig wanneer de kleur van de bloemen terug komt in de kleur van de pot. Ook staat het mooier wanneer een grote pot in het midden iets hoger gevuld is met potgrond, waardoor je de middelste plantjes beter kunt zien. De pot is dan iets bolvormig gevuld. Vul de pot echter niet te hoog op met potgrond, want dan wordt het watergeven lastig met de kans dat de modder langs de buitenkant van pot naar beneden loopt. Wanneer u geen tijd heeft om borders te onderhouden neem dan lekker geen borders. Of plant in de borders alleen vaste struiken en planten welke weinig onderhoud nodig hebben, eventueel aangevuld met een of tweejarige perkplanten voor de kleur en een zomers aanzien.

Meer genieten met een mooie sierbestrating

Een eigen tuin is een rijk bezit, hoe klein of groot ook. Het belangrijkste van uw tuin is dat u geniet, uitrust en gezelligheid beleeft.
Daarvoor is het belangrijk dat u uw tuinmeubels kwijt kunt op een mooi en goed gelegd terras.
En dat de mooie gevulde plantenbakken en potten niet staan te wiebelen op een bestrating welke aan vervanging toe is. Een mooie sierbestrating geeft uw tuin uitstraling en rust. Ook komen de prachtige planten mooier uit. Sierbestrating is de basis van iedere tuin, hierop bouwt u verder om optimaal te kunnen genieten. Ook is er een een grote keuze aan borderverhogingen wat de tuin diepte en optisch meer ruimte geeft. Want zo kan de zomer van start gaan om zelfs in de wintermaanden nog steeds van uw mooie sierbestrating te genieten. En natuurlijk willen wij u daar bij helpen.

Wanneer uw bestrating er niet meer goed in ligt zal dit ten kosten gaan van uw hele tuinbeleven.
Zorg dus dat dit optimaal is!


     

                                   Vraag meteen vrijblijvend en gratis een tuinontwerp en offerte aan!
We hebben een zeer groot assortiment sierbestrating en borderverhogingen naar ieders budget en smaak.