Steen

Steen

Stenen muurelementen ook wel stapelmuurtjes genoemd

Lage muurtjes tot een hoogte van 50- 60 cm kunnen met muurelementen opgebouwd worden en met elkaar verlijmd worden. De breedte van de muurelementen bepalen mede de stevigheid zo ook een vlakke bodem. Er zijn vele soorten muurelementen verkrijgbaar. In steenstructuur, grote, breedte en kleur.  Lees hiervoor meer op deze site bij muurelementen!

Fundering vereist !

Hoger stapelen dan 50 cm? Dan is een fundering een absolute vereiste. Dit kunt u beter aan de vakman overlaten!!

Voor een goede fundering moet er een geul gemaakt worden in de grond van minimaal 60cm diepte.  De ondergrond dient goed aangestampt te worden. Er wordt een betonwapening aangebracht en de betonspecie wordt hier op gestort.

De betonspecie moet goed waterpas afgestreken worden en tijdens het uitharden van het beton wordt de specie vochtig gehouden. Na een paar dagen is de fundering voldoende uitgehard om uw muur er op te kunnen metselen of lijmen.

Een stevige fundering moet twee tot drie keer zo breed zijn als de muur welke er later opgebouwd wordt.

Gemetselde muren met zichtbare voegen

Metselen is een vak op zich, maar is een duurzame en stevige oplossing. Eerst zal er een stevige fundering gemaakt moeten worden. Er wordt op maat gewerkt en er kunnen patronen gemaakt worden.

Wanneer er tussen de muurtjes ook een ander materiaal als afscheiding wordt gebruikt geeft dit meteen een minder stijf beeld in de tuin. Ook wanneer er hoge delen met lage muurtjes afgewisseld worden. Met een begroeiing van klimplanten ontstaat er een natuurlijker beeld.