Steenkorven of schansen

Steenkorven of schansen

steenkorven

Steenkorven

Ze geven een opvallend decoratief en krachtig beeld in de tuin en staan zelfstandig zonder palen of steun van schuttingdelen. Het is duurzaam en onderhoudsvrij en milieuvriendelijk.

Deze meestal rechthoekige korven worden op elkaar gestapeld tot de gewenste hoogte en lengte. Schanskorven zijn gemaakt van gegalvaniseerde staaldraadmatten welke worden gevuld met natuurlijke materialen. De staaldraden kunnen aan elkaar bevestigd worden met ringetjes. Omdat deze al in een tang zitten kunnen ze met één kneep de draden samen voegen en/of de korven dichten zonder scherpe uiteinden.

De korven kunnen op maat vervaardigd worden in breedte en hoogte. En zo de tuin naar eigen smaak en originaliteit verfraaien. Deze tuinafscheiding biedt het hele jaar door beschutting en privacy. Er moet wel rekening gehouden worden met de breedte van de korven daar het al snel veel van de tuinbreedte afneemt. Daarbij moet het zeker ook bij de rest van de tuin passen.

Het meest bepalend voor het uiterlijk is hierbij de soort vulling van de korven. Ieder natuurlijk materiaal kan ervoor gebruikt worden  En kan zo de tuin naar eigen smaak en stijl verfraaien.

Meestal bestaat de vulling uit allerlei soorten natuursteen ( zogeheten breuksteen) en sierkeien en rotsblokken. In meerdere kleuren en maten welke geschikt zijn voor de mazen van het draadstaal. Schanskorven met mazen van 5 x 5cm zijn geschikt voor de wat kleinere natuursteensoorten. Daar opvolgend zijn er mazen van 7,5 x 7,5 en groter, voor grote stukken natuursteen en keien.

Hoe hoger en breder de korven des te meer materiaal er nodig is om de korven te vullen. En dit is bij natuursteen het meest bepalend voor de uiteindelijke prijs.