Steenschuttingen

Steenschuttingen

 

 steenschutting
 

 

Een bijzonder mooi en decoratieve tuinafscheiding met vele mogelijkheden. Robuust en toch sierlijk en warm van uiterlijk door de kleur van hardhout.

Deze steenschuttingen worden gemaakt van metalen verzinkte staalmatten of schermen welke aan beide kanten tegen hardhouten palen van 7 x 7 of 9 x 9 cm worden bevestigd. Dit met speciaal hiervoor bestemde metalen klemmen. de ruimte welke tussen de staalmatten zo ontstaat wordt gevuld met natuurlijk materiaal. Het spreekt vanzelf dat de palen op een verantwoorde diepte in de grond gezet worden om de stevigheid van het geheel te waarborgen. Hardhout heeft een warme diepe kleur en is bijzonder duurzaam vandaar dat dit het meest wordt gebruikt.

Deze matten of draadschermen zijn qua maat eenvoudig aan te passen door de stalen draden door te knippen met een tang. Mocht dit noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld wanneer het wenselijk is om de bovenkant te dichten. Om uitbuiken van het metaal te voorkomen is het raadzaam om speciale spanners te gebruiken. De steenschuttingen kunnen ook aan palen maar ook tussen hardhouten schuttingdelen worden bevestigd. Beide mogelijkheden zijn bijzonder mooi. Het geeft een royaal beeld wanneer er enkele van deze smalle steenschuttingdelen tegen een bestaande houten schutting worden gezet en bevestigd. Deze delen steken dan 7 cm uit. Om hardhout de mooie warme kleur te laten behouden is het wel noodzakelijk om het hout jaarlijks met beitsolie te behandelen. Het is niet voor de duurzaamheid nodig.

Ook bij dit systeem kunnen er verschillende natuurlijke materialen gebruikt worden voor een mooi effect zoals kokosbasten. Al wordt natuursteen ( breuksteen) en grof siergrind 40—80 mm het meest gebruikte materiaal.

Het is onderhoudsvrij, milieuvriendelijk, kleurvast en duurzaam. Het is mooi en bijzonder decoratief met een robuuste en toch ook fijne uitstraling.

Een groot voordeel boven de schanskorven is dat het een smalle afscheiding is. Hierdoor bespaard u kostbare ruimte in uw tuin ten opzichte van de steenkorven. De steenschutting is slechts 9 cm dik! Natuursteen is er in verschillende kleuren waardoor meteen de kleur van de schutting wordt bepaald.  Meest geleverde kleuren zijn Zwart, Grijs, Rood en Geel en crème, zandkleur…

Het is zeker een mooie bijkomstigheid dat er eenvoudig planten tegenaan kunnen groeien door de hechting aan de draadschermen. Een extra mooie begroeting in uw tuin.