Tegels van natuursteen

Tegels van Natuursteen

Natuursteen is een natuurproduct

 

watergekoelde hardsteenzaag    granietzagen

 

 

 

 

 

 

 

Er worden voor tegels plakken gezaagd uit grote brokken steen uit bergen en grotten, afkomstig uit alle delen van de wereld.  Er zijn vele en meerdere soorten natuursteen vanwege de verschillende oorsprongen, mineralen en ondergane processen. Of door een proces van duizenden jaren kalkafzetting van schelp en schaaldieren, zeelelies en de ontstane koolstof. Natuursteen is mooi, sterk en verkrijgbaar in vele bewerkingen zoals tegels.

Afmetingen natuursteen tegels

Recht -80 x 80  / 60 x 60 / 50 x 50 / 40 x 40  en 3 cm dik
Wildverband Romaans in groot en klein:
Groot romaans:60 x 90 /60 x 60 / 30 x 60 / 30 x 30
Klein romaans: 40 x 60 / 40 x 40 /20 x 40 /20 x 20

Er zijn ook afmetingen welke geschikt zijn voor het maken van randen voor vijvers of borders etc. 100 x 30, 100 x 35 en 100 x 20

Alleen van blauwe hardsteen zijn er ook waal en dikformaten- 20 x 5cm en 20 x 7cm

Basalt

BASALTTEGEL president-black     President Black Gevlamd Geborsteld BASALT

Basalttegels blijven altijd  bijzonder mooi. Het materiaal is keihard en kleurvast en onverwoestbaar! Basalt is meestal zwart gekleurd en wordt toegepast op dijken, strandhoofden, golfbrekers.
Het is het topproduct onder de tegels!
Tegels zijn verkrijgbaar onder de naam > President Black of Basaltino.

Graniet

Graniet Dark-Grey 60x60x3cm -     graniettegel gevlamd

Granieten tegels  zijn van een bijzonder hard natuursteen met een zichtbare fijne korrel. Het is kleurvast, slijtvast, vorstbestendig, drukvast en het is niet vatbaar voor olie en agressieve stoffen. Het is een eeuwen oud natuurproduct met een lange geschiedenis.
Kleuren donkergrijs-lichtgrijs
Tegels onder de naam> Graniet darkgrey en graniet grey

Hardsteen

china-bluestone-getrommeld Hardsteen     HARDSTENEN TEGEL Siam-bluestone-verzoet

Hardstenen tegels zijn gemaakt van een mooie keiharde steensoort met een fraai uiterlijk. Het is echter wel iets minder hard dan graniet en basalt.

Afwerkingen bij hardsteen:  geborsteld, gevlamd en gezoet. De bekendste en meest gevraagde afwerking is het zoeten. Het is de laatste fase van het schuurproces met een zeer fijne schuurschijf.

Gezoet = matte glans  /  Licht gezoet = geringe glans /  Donker gezoet = bijna hoogglans  / daarna kan het nog gepolijst worden tot hoogglans. Chinese blue Stone-gezoet heeft een mooie donkere blauwgrijze kleur. Maar sommige bewerkingen kunnen iets van de vaste constructie van hardsteen afnemen. Ook kan de kleur bij uv-licht fletser worden. Bij ‘geborsteld` is de hele tegel bewust bewerkt en bij `getrommeld` alleen de randen met de bedoeling dat het er geleefd uitziet. Maar ook bij de strakke variant met facetrand, kunnen er stukjes van de randen afgebrokkeld zijn. Tegels leverbaar onder de naam> Chinese – Asian Bluestone en Siam Bluestone.

Natuurstenentegels zijn in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar en het topsegment is prijzig. Wanneer u een goedkope soort aangeboden wordt zet er dan meteen vraagtekens bij. Het kan een duurkoop zijn met veel ellende als gevolg.