Tuinmetamorfose met sierbestrating en
eenvoudige plantentips

 

van rups tot prachtige vlinder

Een ware tuinmetamorfose met sierbestrating en eenvoudige plantentips, doet al snel denken aan een rups die zich ontpopt tot een prachtige vlinder. Het is een feest om te beleven!
N
a het leggen van een prachtige fundament, is een tuinmetamorfose met eenvoudige plantentips een groot succes.


Een tuinmetamorfose is een stevige aanpak van de tuin in enkele dagen. Eerst de oude tuin eruit, daarna zie je bij iedere handeling een pracht van een tuin tevoorschijn komen. Misschien denkt u, ja dat zie ik wel zitten, maar u huivert van al dat werk en de rommel. Dit is echt niet nodig. Want als het aanleggen van de sierbestrating na enkele dagen van hard en precies werken klaar is, zijn de borderverhogingen gevuld met de juiste tuingrond. En alles is netjes voor u aangeveegd ook de oude tuinmaterialen zijn afgevoerd.

Zodat u meteen in alle rust kunt beginnen met het leukste werk van de tuinmetamorfose! De aankleding met meubels en planten. U zult geen spijt hebben van uw totale tuinverrandering en ook de prijs zal u zo meevallen.

De aankleding van uw nieuwe tuin.

Wanneer het fundament van uw fantastische tuin klaar is, de sierbestrating erin ligt, led-verlichting is aangebracht en de mooie borders zijn met aarde gevuld, evt is ook een nieuwe schutting geplaatst, dan heeft u echt geen dure hovenier meer nodig. U kunt dit zelf en met zoveel blijdschap! Iedere plant zal een prachtige bijdrage leveren om in totaal als een schitterend geheel te worden.

De tuin is er door een goed tuinontwerp en een vakkundige aanleg van sierbestrating al helemaal op voorbereid!!
Eigenlijk is het zo al mooi, maar de natuur maakt het af. En dat jaar na jaar, een schitterende pracht dat niemand na kan maken.

                                                 

         u laat de vlinder opwieken en toont daarbij zijn prachtige kleuren!

 

 

Eenvoudige plantentips voor een prachtig eindresultaat

 • Houdt het rustig. Zet niet meteen de hele border vol, later kunt u er altijd nog wat bij zetten.
 • Plaats niet te veel verschillende planten naast elkaar. Beter is het om juist van de zelfde soort meerdere bij elkaar te zetten als groep, en dat naast weer een andere groep. Dat is rustiger en staat royaler.
 • De kleinere planten vooraan en de grotere achter. Zet in een border achteraan een boompje met een bijzondere vorm. Een eyecatcher dus, dit doet het vaak goed. Ook om ruimtelijk effect te creëren door de verticale lijn.
 • Laat klimplanten over de borderrand groeien of plaats ze tegen de schutting zodat het een levende afscheiding wordt. Begin met kleine planten, dat bespaard op de kosten en het groeit snel genoeg. Er zijn ook vele soorten wintergroene maar ook winterbloeiende klimplanten.
 • Ook bodembedekkers zijn een leuke aanvulling. Deze worden niet groot, vullen een lege plek kruipend op en groeien gezellig over de rand. Neem naast zomerbloeiers ook voldoende wintergroene soorten, zodat het geen lege border is in de winter. Snelgroeiende wintergroene bodembedekkers zorgen ervoor dat onkruid geen kans heeft!
 •   borderverhoging planten tuinmetamorse tuinmetamorfose met sierbestrating en eenvoudige plantentips
 • Let op welke kleur bloemen de planten krijgen en of u de kleuren mooi vindt bij elkaar. Zo ook bij de bestrating, als dit geen rustige kleur betreft.
 • Let op de tijd van bloei, het is jammer als alles in dezelfde tijd uitgebloeid is.
 • Zet enkele planten bij elkaar of een struik die in de herfst of winter bloeit of vrucht draagt, dan wel een mooie bladkleur vormt.
 • Zet ook een boompje of struik in de border die groen blijft in de winter. Als het een kleine tuin is, let er dan op dat het schattige boompje ook echt klein blijft. Op de beschrijving van iedere plant staat hoe groot hij wordt, raadzaam om daar rekening mee te houden.
 • Houdt wat ruimte vooraan over in de border voor wat één en twee jarige planten. Zoals de eerste voorjaar bloeiers en daarna plantjes die de hele zomer volop bloei geven.  Ze zijn brengen veel kleur in de tuin en zijn leuk en eenvoudig in onderhoud.
 • In een strakke moderne tuin staan siergrassen vaak erg leuk. Juist omdat het losjes is tegen het verder rustige en strakke in zo`n tuin.
 • Een regelmatige herhaling op een rij van kleine boompjes of buxussen doet de tuin  langer maken.
 • Zet zonminnende planten op een plaats in de zon en halfschaduw planten in de  ochtendzon of deels in de schaduw van andere planten. Let er dus op waar de zon `s middags komt of `s morgens of waar nagenoeg geen zon komt.
 • Alle planten in de border moeten tegen vorst kunnen in Nederland. Bij sommige planten staat een vermelding dat ze niet tegen veel wind kunnen, houdt daar dan rekening mee door wat beschutting te geven.
 • tuinmetamorfose aankleding   keramische tegels binnen en buiten
 • Natuurlijk kunt u ook planten in potten neerzetten. Het staat gezellig en rustig om een heel stel met verschillende afmetingen en die qua stijl en kleur bij elkaar passen bij elkaar te zetten. Heeft een strakke tuin uw voorkeur dan is het beter enkele grote vierkanten potten op gelijke afstand naast elkaar te zetten. Als u in huis een koele en geschikte ruimte heeft, kunnen de vorstgevoelige kuipplanten daar overwinteren tot half mei.
 • In de beschrijving kan staan dat een plant zuurminnend is zoals de Rododendron  en de Skimmia, of juist kalk minnend zoals Buxus en Lavendel. Er is voor beide soorten speciale grond te koop wat je ruim om de kluit aan kan brengen.
 • Zorg voor het planten dat de wortelkluit nat is. Even onderdompelen en na het planten voldoende vochtig houden, dit om de groei en het herstel van de wortels te bevorderen.
 • Als er planten zijn die het in uw oude tuin goed deden zet deze dan op een vrijwel dezelfde plaats terug
 • Maak als steuntje een eenvoudige schetstekening waarop u uw plan voor uzelf aan kunt geven !

 

Voor een tuinmetamorfose heeft echt geen tuinarchitect nodig. Met een goede aanleg van sierbestrating en beetje logisch nadenken maakt u er zelf iets moois van. Let op de beschrijving welke altijd bij de plant geleverd wordt. Hierop wordt duidelijk alles voor u aangegeven. Koop wat u mooi vindt, dan wordt het alle seizoenen genieten!


 Wij maken gratis een tuinontwerp en doen het zware vakwerk van de tuinmetamorfose,
 aan u het feest om de tuin aan te kleden met meubels en planten.  Succes verzekerd!
      


 

veel bezochte pagina`s voor
een tuinmetamorfose met sierbestrating en eenvoudige plantentips:

TUINVOORBEELDEN

muurelementen/foto`s van borderverhogingen
info muurelementen
tuinvoorbeelden sierbestrating
info led-tuinverlichting

WINTERGROEN EN BLOEI

wintergroene en groenblijvende heesters en planten
groenblijvende bodembedekkers
winterbloeiende planten

VERPLANTEN
verplanten en/of planten in deze tijd
planten- verplanten in oktober
planten-en-verpotten-april

KUIPPLANTEN
vorstgevoelige kuipplanten in november
kuipplanten half mei
kuipplanten in april
kuipplanten in maart
kuipplanten

BOLLEN EN KNOLLEN

vorstgevoelige-bollen-en-knollen
uitgebloeide-voorjaarsbollen
zomerbollen planten
voorjaarsbollen planten in oktober
bol-stengelknol-wortelstok-wortelknol

Reacties niet toegestaan