Tuinontwerp

Tuinontwerp

1. Tuin ideeën opdoen

Om tuinideeën op te doen adviseren wij u een bezoek te brengen aan de meer dan 150 tuinvoorbeelden van Modeltuinen Zwanenburg. Hier ervaart u ook dat iedere tuinbestrating en combinatie een eigen stijl en uitstraling heeft.

2. Uw wensen vastgelegd in een tuinontwerp

ontwerptekeningVoordat besloten wordt tot het aanleggen of herinrichten van een tuin, heeft u waarschijnlijk dikwijls nagedacht over “Wat wil ik wel en … Wat wil ik niet“. Zo’n eerste gedachtegang is belangrijk en het is zinvol om dat in een tuinontwerp op papier te zetten. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om wel of geen gazon, een schaduwrijk of juist een zonnig terras of beide, wilt u een waterobject of een hele vijver. De beplanting biedt ook vele mogelijkheden. Wordt het een tuin waar groen de overhand heeft, of komen er juist kleurrijke borders.Wilt u het gemak van verhoogde borders. Of liever helemaal geen borders, maar alleen verplaatsbare grote bloempotten. Moet de tuin kindvriendelijk zijn, wilt u dat er ook een plaats ingeruimd wordt voor kinderen. Is kunstgras een optie voor u. Is het zinvol om een met groen omsloten plaats te creëren voor de afvalcontainers.Wilt u veel of juist weinig tijd aan uw tuin besteden. Zijn er struiken of bomen in de tuin welke u wilt verplaatsen of verwijderen.Wilt u een blokhut plaatsen etc…..??? Zo zijn er, mede afhankelijk van het budget, nog vele andere wensen en voorwaarden waaraan een nieuwe tuin of de aanpassing ervan moet voldoen.

3. Schetsontwerp

Na het verzamelen van eventuele tekeningen, foto’s van uw woning en het samenstellen van uw wensenlijst kunt u vrijblijvend contact opnemen met één van onze tuinvormgevers voor een afspraak. Tijdens deze voorbespreking worden uw wensen geïnventariseerd en eventuele suggesties gedaan. Samen met u wordt een schetsontwerp gemaakt, waarin úw wensen en zijn creatieve ideeën duidelijk verwerkt worden. Tijdens deze bespreking zal het schetsontwerp met u besproken worden en krijgt u een toelichting op de hoogteverschillen, bestrating, overige materialen. Wanneer u overtuigd bent dat een gedetailleerd ontwerp de basis voor uw droomtuin vormt, geeft u de tuinvormgever de opdracht een tuinontwerp te maken.  

4. Definitief tuinontwerp

Bespreking over het definitief tuinontwerp, met uw laatste veranderingen, is de volgende stap. U wordt een gedetailleerde begroting overhandigd en besproken, die u een inzicht geeft in de verschillende kosten.

Heeft u nog vragen, wij beantwoorden ze graag.