Zomer met tuintips voor augustus

dit is het eerste deel van de tuinkalender van augustus

Lonicera_periclymenum_kamperfoelie bloei mei-okt
Lonicera_periclymenum_kamperfoelie bloeit geurend van mei tot oktober

zomermaand augustus

 

Heerlijk genieten van de zomer

Heerlijke zomer! De kunst van de zomer is genieten van ieder moment zolang het duurt. Heerlijk tot rust komen terwijl de zon uw huid verwarmt in de ochtenduren wanneer alle geluiden nog pril zijn in de stilte van het ontwaken. En in de middag kunt u zich koesteren onder parasol of dakbomen. Of u nu uitkijkt naar de gezellige etentjes met elkaar `s avonds in de tuin, of geniet in stilte van alle tuingeluiden, voor ieder verlangen is er een passende tuin. Tuinbestrating is voor iedere tuin het fundament, of u nu van een strakke- of romantische tuin houdt. Het is een duurzaam product en de sfeermaker voor alle seizoenen, jaren lang.
Uw tuin straks met stijlvolle grote en strakke tegels of klinkertjes voor slingerpaadjes en cirkels, met of zonder tuinverlichting, verhoogde borders of een prachtige tuinafscheiding, het in allemaal in één of enkele dagen klaar.

Omdat wij zelf ook ervaren hoe heerlijk een mooie tuin is.

Augustus is nog een prachtige warme zomermaand en heel vaak volgen er nog meer mooie zomerdagen in september waarop u van uw tuin kunt genieten. Terwijl de natuur al de eerste tekenen laat zien van voorbereiding op de komende herfst en winter. Op verschillende manieren vormt de natuur nu rijp zaad om volgend jaar weer uitbundig te bloeien vol geur en kleur. Ook de tweejarigen bereiden zich voor met zaad in de grond, hagen en heesters houden al langzaam aan op met groeien om in het voorjaar weer krachtig door te starten door nieuw blad aan te maken. Zomerbloeiers zijn er nu nog volop maar zullen plaats gaan maken voor prachtige herfst en winterbloeiers welke uw tuin dan kleur geven. Zo`n mooi gezicht vanuit uw woning. Steenvruchten zijn rijp nadat de laatste aardbeien zijn geplukt.

De sfeermaker en stabiele factor

Het één gaat het ander komt door alle seizoenen heen. Maar in dit alles is sierbestrating de blijvende sfeermaker de stabiele factor in uw tuin, om intens van te genieten van de vroege ochtend tot in de late zomeravonden, maar ook in de herfst en winter toont uw tuin een heerlijke rust en orde. De natuur bereidt zich voor en toont ook in alle seizoenen een schoonheid en rust, wat doet u.. Wij staan er voor klaar en wachten op uw teken om in actie te komen, we maken een gratis tuinontwerp en zo u wilt voeren we ook alle oude tuinmaterialen/planten ed. gratis voor u af alles in zo`n korte tijd.
En wanneer u de hele tuin eens wilt veranderen, dan is augustus een prima tijd om in nieuwe of bestaande borders te planten en te verplanten.

 

Geniet van een tuin die helemaal bij u past, het is een rijk bezit.

De hoogste temperatuur welke ooit door het KNMI in Nederland is gemeten in augustus is 38,6 graden.

Koppelstones 3 getrommeld 14x21x6cm
 De gemiddelde temperatuur is 17,5 graden